Lédig szeszesitalok

Borpárlat

Magyarország legnagyobb borpárlatgyártója az Arany Kapu Zrt. A napi 1000 hl bor lepárlására és finomítására kiépített kapacitás alkalmas kiváló minőségű borpárlatok készítésére, amelyeket frissen, vagy tölgyfahordós érlelés után brandy-előállítás céljára értékesítünk. Vevőink körében a hazai és uniós szeszesital előállító vállalkozások mellett jelentős számban találhatók harmadik országban működő brandy-gyártó üzemek.”

Bordesztillátum

A lepárlásra megvásárolt borok egy részéből bordesztillátumot készítünk, ami a borpárlatnál általában magasabb szeszfokra finomított termék, ugyanakkor az alapanyagra jellemző íz és illat felfedezhető benne. Ezt a terméket a brandy-gyártáshoz használják a brandy-termékek egységes karakterének kialakításához.

Brandy

Az Arany Kapu Zrt. a tölgyfahordókban érlelt borpárlataiból tradicionális receptúrák szerint maga is készít brandyt, amit a vevők igényei szerint lédig vagy palackozott formában értékesít.

Törkölypálinka

Mennyiségében a borpárlat után a második helyen álló termék. Választékunkban többféle párlat található, a jellegzetes markáns, hagyományos törkölypálinkától, a többször finomított, elegáns, grappa jellegű italig. Foglalkozunk a különböző törköly-fajták ( muskotály, aszú stb.) elkülönített kezelésével, egyedi termőhelyekről származó törkölypálinkák előállításával, amelyek különösen népszerűek vevőink körében.

Barackpálinka

Térségünkben találhatók az Alföld legnagyobb kajszi ültetvényei. A legelterjedtebb őshonos fajta a magyar kajszi, mely kiemelkedő illat-, íz- és zamatanyagai miatt kiváló pálinka alapanyag. A kül- és belföldön egyaránt keresett barackpárlatunk nagyrészt ebből a fajtából készül.

Körtepálinka

A hazai piacokon a barack- és körtepálinka a két legkeresettebb párlatfajta. Körtepálinkánkat zömében a környékünkön elterjedt diszkrét illatú, elegáns aromájú Kiffer körtéből egyedi eljárással készítjük.

Szilvapálinka

Az alföldi szilvaültetvényekből származó termés illat és zamatanyagokban eltér a klasszikus Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó gyümölcsökétől. Párlatunkat a finom, kevésbé harsogó íz és illatvilágot kedvelő fogyasztóknak ajánljuk.

Almapálinka

Minden évben jelentős mennyiségű almapálinkát állítunk elő, többféle almafajtából. A pálinka technológiailag kialakított visszafogott, ugyanakkor jellemző alma íze az elegáns, semlegesebb italok kedvelői számára jelenthet igazi értéket.

Vegyes gyümölcspálinka

A többféle gyümölcsből előállított párlatainkban a finom gyümölcsösség és a finom harmónia az, ami közös.